Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

Werkbezoek aan de kinderen van Bălan.

Zaterdagmiddag met z’n allen aan de warme maaltijd.

In september 2019 zijn twee bestuursleden op bezoek geweest bij een nieuw project dat door de Roemeense stichting Casa Adela georganiseerd wordt, en door Rebeca Lidwina voor het grootste deel gefinancierd wordt. Sinds de start van het schooljaar komen nu iedere zaterdag in Bălan een twintigtal kinderen uit arme probleemgezinnen onder leiding van enkele lokale vrijwilligers bij elkaar voor een warme maaltijd en om samen spelletjes te doen.
Bălan is een mijnwerkersdorp in de Karpaten. Na de sluiting van de mijnen in 2006 is de bevolking met de helft afgenomen. De omgeving is prachtig, maar in het dorp is nauwelijks werk, veel mensen zijn weggetrokken naar het buitenland, en de ouderen en de kinderen zijn achtergebleven. Velen daarvan wonen in erbarmelijke omstandigheden. Zoals die moeder die ongeneeslijk ziek is, en met veel kinderen in een koud en donker appartement wonen.

Een vrijwilliger, een bestuurslid van Rebeca Lidwina, en de coördinator van Casa Adela bij een werkstuk van de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *