Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

September 2019, werkbezoek aan Roemenië

In september 2019 zijn twee bestuursleden van Rebeca Lidwina, Ventu en Rob, op een 5-daags werkbezoek in Roemenië geweest. Zij hebben het project “De Kinderen van Balan” bezocht, dat door de vrijwilligers van onze zusterorganisatie Casa Adela georganiseerd wordt en door Rebeca Lidwina voor het grootste deel wordt gefinancierd. Met Vader Christian is gesproken over een eventueel nauwere samenwerking. Met de docenten-vrijwilligers van de plaatselijke lagere school is kennis gemaakt en Ventu en Rob  zijn met de kinderen een zaterdagmiddag opgetrokken. Het was fijn om te zien hoezeer de kinderen genieten van alle extra aandacht en activiteiten, maar vooral van de warme maaltijd! Vaak maar de enige warme maaltijd die de kinderen in de week krijgen.

Tijdens het werkbezoek is er ook tijd gemaakt om een aantal zeer arme gezinnen en zieken te bezoeken.  Zoals een moeder die ongeneeslijk ziek is, en met 11 kinderen woont in een koud en donker 2 kamerappartement, zonder vloerbedekking of goede verwarming. Hoewel zij ziek is, zorgt zij niet alleen voor haar eigen kinderen, maar ook voor die van broers en zusters, die allen naar het buitenland zijn vertrokken. Zij is hoofdzakelijk afhankelijk van steun van anderen. We hopen dat wij haar in ieder geval kunnen helpen met kleding voor de kinderen, die naar verwachting in oktober in onze goederenzending aanwezig zal zijn.

Met de bestuursleden van Casa Adela is uitgebreid gesproken, de notaris en de bank zijn bezocht, om voor Paraschiva een volmacht te regelen. Aangezien dergelijke activiteiten met veel paperassen gepaard gaan, was hier bijna een hele dag mee gevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *