Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

Oktober 2016

Ventu is in oktober 2016 een week op werkbezoek geweest. Tijdens dit bezoek zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd en hebben er ontmoetingen plaatsgevonden. Hierna een kleine bloemlezing van de belangrijkste activiteiten.

De nabestaanden van een jonge familie is bezocht. Ze willen graag iets gaan betekenen voor de stichting. Tijdens het komend bezoek proberen we dit verder uit te werken. Ventu heeft overleg gehad met de Notaris in Miercurea Ciuc. Hij staat positief ten opzichte van de stichting en denkt na of hij er rol in wil vervullen. Er is een gesprek geweest met een neef van een psychologe van een privé kliniek. Die wil gedeeltelijk hetzelfde als Rebecca Lidwina. Het concept is wel iets anders, in een ziekenhuis met geld uit Brussel! Dit laatst is een aandachtspunt, er zijn slechte voorbeelden en Brussel vraagt rendement. De neef wilde mogelijk samenwerken. We hebben interesse getoond en hij denkt erover na. Sjnova denkt na of er in zijn netwerk mogelijkheden zijn. Plannen voor het komende bezoek zijn o.a.:

  • spreken met mensen van het klooster
  • spreken met een klooster voor vrouwen.
  • aandacht geven aan kinderen.

Terug kijkend op haar verzoek trekt Ventu de volgende conclusies:

  • het is van belang dat er een ontmoetingsruimte komt
  • het is belangrijk dat de groep in Miercurea Ciuc regelmatig wordt geactiveerd met een werkbezoek. Ze denkt dat het om de drie maanden noodzakelijk is.
  • er is iets gezaaid, er komt iets in beweging in Miercurea Ciuc. Het vliegwiel begint te draaien, Rosalie, Suza (directeur van bank), mogelijke cCursus, betrokkenheid van de monnik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *