Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

Maart 2020, Lockdown

Omdat de Roemeense overheid o.a. alle scholen en bijeenkomsten heeft verboden, kunnen wij de kinderen van ons project in Balan niet meer wekelijks ontmoeten of hen van een warme maaltijd voorzien. Onze projectleider heeft daarom voorgesteld om voor de families van de kinderen maandelijks een voedselpakket samen te stellen.

Omdat het verplaatsen in Roemeniƫ alleen voor werk, artsenbezoek, boodschappen, e.d. is toegestaan, hebben wij wederom de hulp van vader Christian ingeroepen om de voedselpakketten te bezorgen, omdat hij voor zijn werk voor de kerk wat meer bewegingsvrijheid heeft. Natuurlijk heeft hij dit voor ons gedaan en in maart zijn de eerste pakketten bezorgd en de families waren hier erg blij mee.

Door de Lockdown zien we het leed nog meer toenemen, doordat het weinige werk wat er was en het bijbehorende inkomen, nu compleet wegvallen. Ook is de aanvoer van voedsel en medicijnen sterk verstoord en wordt er maar mondjesmaat geleverd. Vader Christian heeft ons om extra hulp gevraagd. Wij hebben een donatie gedaan, zodat hij aan de zieken en zeer armen in deze moeilijke tijden toch medicijnen en voedsel kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *