Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

December 2020, Kerstfeest in Balan

Voor de twintig kinderen van het Balan-project was het in 2019 wel een heel mooie decembermaand. Tijdens een tekenmiddag eerder dit jaar hebben alle kinderen de omtrek van hun handen en voeten getekend zodat onze projectleider alle maten precies goed had! Er zijn twintig paar winterlaarzen gekocht met daarbij nieuwe sokken voor ieder kind. Omdat in Roemenië ook Sint-Nicolaas langs komt, heeft elk kind op 5 december wat  chocolade gekregen en een warme shawl en wintermuts, die door een dame in Nederland waren gebreid!

Voor de 20 paar winterlaarzen heeft een gulle donateur gezorgd waardoor het mogelijk was om voor de kinderen en hun families een klein kerstpakket samen te stellen bestaande uit: olie, shampoo, kerstbrood, frisdrank, een blikje paté, smeerkaas, koekjes, snoep en chocolade. Onze vrijwilligers hebben alle inkopen gedaan en alle laarzen en de kerstpakketten voor de families mooi ingepakt, zodat het er allemaal heel feestelijk uit zag!

Ook was er voor een Kerstman gezorgd, die alle kinderen heeft toegesproken en waar natuurlijk luidkeels voor is gezongen.  De kinderen waren natuurlijk heel blij met hun cadeaus en dat kun je aan hun gezichtjes wel aflezen! Een echt kerstfeest, wat de meeste kinderen op deze manier nog nooit hadden meegemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *