Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

Juni 2015

Ventu vertrekt 13 juni voor acht dagen naar Roemenië om de vrouwen te helpen want het is de bedoeling dat zij de kerngroep vormen, die in samenwerking met Rozália de huisbezoeken aan terminaal zieken zullen verzorgen.

Ten behoeve van de structuur heeft Rebeca Lidwina een (werk)boek geschonken, geschreven door een befaamde monnik van de Franciscaner Orde. Ventu heeft tijdens het laatste bezoek een vrouw ontmoet, Erzebet. Zij is 37 jaar, heeft een zoon en heeft uitgezaaide kanker in haar buik. Zij heeft enerzijds de behoefte om haar ervaringen te delen met de groep en anderzijds is zij bereid om als proef patiënte te fungeren zodat de vrouwen kunnen leren en ervaren wat het is om met ernstig zieke patiënten om te gaan.Ventu heeft tijdens deze reis ook een gesprek gehad met de directrice van het weeshuis, om eventueel in een later stadium gebruik te mogen maken van een appartement wat zou kunnen dienen als honk voor de meditatiegroep en als potentieel start-hospice.

Rozalia beseft steeds meer dat het een serieuze zaak is. Erzsebet, de vrouw met kanker in Miercurea Ciuc, is een vraagteken voor de vrouwen. Ze zijn een beetje bang om bij haar op bezoek te gaan. Dus heeft Ventu Erzsebet gevraagd om het initiatief te nemen. Ventu belt hier in Nederland de vrouwen regelmatig. Behalve medische training zou ook gekeken moeten worden naar training op meer praktisch/administratief terrein voor met name Zsuzsa en Sabina. Ventu heeft Erzsebet ook gevraagd om te kijken naar een huis. Bij de commissie heeft Ventu ook geconstateerd dat transport een enorm probleem kan zijn voor patiënten. Dus in toekomstige project-beschrijvingen moet ook geld gereserveerd worden voor een voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *