Compassie & Solidariteit
Delen met elkaar

Mei 2015

Van 1 tot en 9 mei 2015 reizen Pierre, Ventu en Pieter naar Roemenië om de akte van de stichting Casa Adela bij de notaris te tekenen.

De stichting beoogt in eerste instantie een hospice voor chronischeen terminale patiënten in Miercurea Ciuc in Roemenië. De invulling van de functies van het hospice zal in de komende tijd bepaald worden omdat dit afhankelijk is van wat er voor de mensen daar nodig is.Tevens zullen in de komende tijd de doelstellingen en de strategie bepaald worden.

In Miercurea Ciuc hebben Ventu & Pieter contact met een huisarts, Rozalia, die gespecialiseerd is in palliatieve zorg. Zij werkt nauw samen met Zsuzsa die vanuit haar ervaring in de financiële sector, de rol van penningmeester van de stichting op zich zal nemen. Ibolya, Agnes en Hanna willen zich bezig houden met huisbezoeken aan eenzame en zieke mensen.

De invulling van de stichting zal in eerste instantie zeer praktisch gericht zijn op huisbezoeken omdat er nog geen hospice/ gebouw is. Er zijn goede contacten met een hospice in Brasov, geleid vanuit Engeland, die beschikken over een schat aan kennis en ervaring, die zij bereid zijn uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *